DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Uzmanı uyardı, iftarla sahur arası 12 bardak su tüketmeliyiz

Uzmanı uyardı, iftarla sahur arası 12 bardak su tüketmeliyiz
16.04.2022
156
A+
A-

Uzman Diyetisyen Betül Öztürk, iftar ve sahur arasında su tüketiminin fazla kayda değer olduğunu vurguladı. Öztürk iftar ve sahur aralarında tüketilecek 12 kadeh suyun vücutta yer alan bundan böyle maddelerin atılmasına yardımcı olarak vücutta ödem oluşumunu engelleyeceğini belirtti. Vücudun ihtiyaç duyduğu 12 kadeh suyun iftarda ya da sahur arasında aniden değil de zamana yayılması gerektiğinin de altını çizdi. Öztürk ayrıca; akarsu, kahve, meyve suları ve asitli içeceklerin su ihtiyaçlarını karşılamayacağı gibi vücutta ödem oluşumuna niçin olabileceği uyarısında bulundu.

Uzman Beslenme Uzmanı Betül Öztürk konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, “İftarımızı su ile açmamız gerekiyor. Su tüketimi iftardan sahura değin 2,5-3 litre yani 10 -12 bardak olmalıdır. Çay, kahve meyve suları, asitli içecekler su tüketimine girmiyor. Bunlar vücudumuzda atık madde, ödem oluşumuna ya da metabolik artıkların oluşumuna muavin oluyor. Ama su bunların vücudumuzun atmasına tezgâhtar olan en manâlı maddelerden biridir” dedi.
Ramazan ayında su tüketimimize fazla dikkat etmemiz gerektiğini belirten Öztürk, “Vücudun ihtiyacı olan 2.5-3 litre su iftarla sahur arasında aniden yok zamana yayılarak alınmalıdır. Eğer bu tüketim sağlanmazsa vücudumuzda değişken kaybı yaşanır bu istikrarsız kaybıyla beraberinde metabolik dengemiz bozulur. Bu bozulmayla beraber baş dönmesi, bayılma, baş ağrısı ve halsizlik yaşayabiliriz” ifadelerini kullandı.

Mert Taha Varol – Mustafa Kurtulan
 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.