Hastalığına çare bulunamayan Yunus bebek Türkiye’ye getirildi

Hollanda’da yaşayan ve 2 ay önce dünyaya gelen Fas asıllı Yunus Bebek tedavisi bulunulamayan bir hastalığa yakalandı. Hollandalı doktorlar solunun cihazına emrindeki olarak yaşamış Yunus bebeğin annesine “isterseniz yaşamına son verelim” teklifinde bulundu. Anne Zineb Rahou bu teklifi reddederek son tedavi olarak sosyal ağ hesabından yaptığı videolu paylaşımla, Türkiye’den ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan destek istemişti.
Türkiye, acılı annenin yardım talebi üstüne harekete geçti
Türkiye, acılı annenin takviye talebini geri çevirmedi ve Hollanda’ya Yunus bebeği ülkeye getirmek için ambulans uçak yolladı. Afiyet Bakanlığı’na ait uçak ambulans, 12- 13 saat süren bir yolculuğun ardındaki gece saat 01.00’da Ankara Esenboğa Havalimanına indi. Yunus bebekle birlikte annesi Zeynep ve babası Yusuf Rahou da uçak ambulansla geldi. Yunus bebek, sağlık çalışanları tarafından çare göreceği Ankara Büyük Kasaba Hastanesi Çocuk Hastanesi yoğun bakım servisine sevk edildi.
Yunus bebeğin tedavisinden sorumluluk sahibi hekim Okan Erol, ise tedavi ve bebeğin son durumu hakkında açıklamalarda bulundu.
Doktor Erol’un açıklamaları şöyle:
“Bebekte Primer silier diskinezi denilen bir nadir rahatsızlık var. Hastayı hastanede teslim aldık. Uçakla da buraya naklettik. Yol boyunca hasta stabildi, aldığımız şartlarda benzer şekilde kara ambulansına teslim ettik, hastaneye tedavi için gitti. Üç kişilik ekiple gittik; bir doktor, 2 sağlık durumu personeli. Oradan bebek, anne ve babasıyla birlikte ülkemize geldik. Birtakım tetkikleri, bir tanısı var. O teşhis üstünde hastanede zorunlu tedavisi devam edecektir”
Hidayet Türkyılmaz – Musa Erdoğan