‘Yeterli miktarda ve doğal kaynak suyu içilmeli’

Perakende sektörü Ramazan hazırlıklarını tamamladı. Raflar ürünlerle dolarken tüketiciler de Ramazan alışverişi telaşesinde. giderken uzman kişi ve kurumlardan, idareli alışveriş tüyoları ve sağlıklı tüketim tavsiyeleri geliyor. Suyla ilgili olanlar ise hayati özellik taşıyor. Çünkü Ramazan ile birlikte susuz kalan bedenlerde yaşamsal sağlık sorunları oluşabiliyor. Türk Böbrek Vakfı paylaşımlarına göre, çocukların günde 8 bardak (1,5 litre), yetişkinlerde ise kadınların 2 litre, erkeklerin 2,5 litre su içmesi gerekiyor. Çay ve kahve, içinde su bulundursa da içerisindeki ayrı maddelerden nedeniyle gereksinim olan su yerine geçmiyor.
”Su mineralli olmalı”
Sıhhat ve gıda güvenliği konularında incelemeler yapan Gıda Hareketi ise yeterli miktarda su dek mineral bakımından varlıklı doğal kaynak suları içmenin de önemine dikkat çekiyor. Yayınladığı Su Raporları ile mineral bakımından varlıklı doğal kaynak sularının değerlerini ortaya koyuyor ve tüketiciye içilebilir sular konusunda rehberlik yapıyor. Afiyet Bakanlığı’nın müsade verdiği, ruhsatlandırma yaptığı su firmalarından alınan örnekleri inceleyip inceleme yaptırarak su raporu ortaya çıkarıyor. Ortaya çıkan bu raporlar da içilebilir su markalarını oluşturuyor.
Rapora kadar, mineralce varlıklı ambalajlı doğal kaynak suları şöyle açıklandı:
Gıda Hareketi, takvim hazırladığı Ambalajlı Sular Raporu 2021’i yayınladı. Verilerini paylaşan 131 markanın değerleri inceleme edilerek listelendi. Listenin birinci sırasında Fuska yer alırken ilk 5’i oluşturanların tamamı ve değerleri şöyle;
Listenin birinci sırasında Sapanca/Sakarya dolumu yapılan Fuska var, toplam aldığı puan ise 88,00.
Listenin ikinci sırasını Gevte/Sakarya’dan gelen Buzdağı oluşturuyor, toplam aldığı puan 83,73.
Üçüncü sırada Kayseri/Pınarbaşı’dan gelen Atlantis su var, tablodaki puanı 71,85