Geleceğin tıp yöneticileri ‘Yönetici Gelişim Kampı’nda buluştu

Türk Tıp Öğrencileri Birliği (Turk MISC) ve Atlas Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri göre kurulan MedİnAtlas Kulübü meslek birliği ile ‘Yönetici Gelişim Kampı’ düzenlendi. Atlas Vadi Kampüs’de gerçekleşen ve açılış konuşmasını Atlas Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Bilir’in yaptığı faaliyet, 2 gün sürdü.
TurkMSIC Yoklama Kurulu göre “Genel Komite İşleyişi Nasıl Olur” konulu sunum gerçekleştirilen etkinlikte, TurkMSIC Kapasite Geliştirme Birimi Akran Eğitmenleri tarafından liderlik, handover, ileri liderlik eğitimleri verildi. TurkMSIC bünyesinde bulunan 92 lokal birliğin statüsünün belirlenmesi hususunda yönetim kurulunun geliştirdiği yeni sistem, katılımcılara sunuldu. TurkMSIC yerel birliklerinin gelişimleri ve sene içinde ne yaptıkları hakkında idare kuruluna bilgi veren en manâlı rapor olan ‘Lokal Birlik Çalışma Raporlarının Önemi ve Nasıl Doldurulacağı’, TurkMSIC İç İşlerden Sorumluluk Sahibi Başkan Yardımcısı göre katılımcılara aktarıldı.
Etkinliğin ikinci gününde gerçekleştirilen ‘Genel Kurul Simülasyonu’ bilmeyenler için eğitici olurken, bilenler içinse yakında olacak olan genel kurula hazırlık oldu. Etkinliklerin sonunda TurkMSIC Milli Takımları sene içindeki faaliyetlerini sunarken ve katılımcılardan soruları ile etkinlik son buldu.