DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Karlı ve buzlu yolda yürümenin püf noktaları

Karlı ve buzlu yolda yürümenin püf noktaları
12.03.2022
398
A+
A-

Bilhassa buzlu ve karlı zeminlerde yürürken dikkat edilmesi gereken unsurları sıralayan Özel Medicana Bursa Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Gökhan Cansabuncu, şunları kaydetti:

“Pabuç seçimi için ilk kez dürüst ekipmanlarla yürümek lüzumlu. Ayakkabılar bilhassa geniş tabanlı olmalı, düz ve kaygan olmayan maddelerden üretilmiş ayakkabılar daha iyi bir tutunma alanı sağlayacaktır. Ayakkabılar bileğinizi sarmalı, bu vesile ile bacak bileği burkulmalarından da sakınabilirsiniz. Yürüme şekline de dikkat edilmeli. Ayakların yere sağlam bastığından muhakkak edinmek için minik ve yavaş adımlar atılmalı. Ayaklar dışa içten çevrilerek penguen tarzı yürüme şekli dengenin daha kolay sağlanmasına tezgâhtar olacaktır. Basılacak zemin seçimi de her şey dek önemlidir. Karlı havalarda buz tutabilecek aydınlık ve kaygan zeminlerden kaçılması gerekir. Karın daha yumuşak olduğu zeminlerde ve çim gibi buzlanmayı azaltan zeminlerde yürümek sizleri düşmelere karşı koruyacaktır. Eğimli yollardan ve merdivenlerden inerken adımlarımızı bir bir ve sağlam basarak kayıp kaymadığını teftiş edin. Mümkünse yanlardaki korkuluklardan yardım alın. Kaygan zeminlerde yürürken eller ceplerde olmamalı. Bu hem dengenizi daha basit sağlamamızı sağlar ayrıca de bir düşme durumunda önlem almanızı kolaylaştırır. Yürürken iki elimizin batmış olmamasına uyarı edin. Mümkünse en düşük bir elimiz boşta olmalı. Denge kontrolü için ağır cisimleri ve çocukları kucakta taşımamaya itina göstermeliyiz.”
 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.