Kayseri Şehir Hastanesi pandemiyi sırtladı

Türkiye’de 11 Mart 2020 yılında ilk korona virüs vakasının görülmesinin üzerinden 2 yıl geçti. 2 takvim işlem içerisinde Kayseri Büyük Kasaba Hastanesi de bütün imkanları ile vatandaşların yanında oldu. Bölgeye hitap eden Kayseri Şehir Halkı Hastanesi’nde, korona virüse yakalanan binlerce vatandaşlar çare edilerek, şifa buldu.
Kayseri Kent Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Soner Kılıç, “Kayseri Şehir Halkı Hastanesi şehrimizin ve bölgemizin pandemi de merkezi oldu. Bu 2 yıllık dönem içerisinde yaklaşık 450 bin pandemi hastasını ayaktan, 95 bin pandemi hastasına da yatırarak hizmet verdik. Bu 2 yıllık vakit içerisinde güç günlerimiz oldu. Bilhassa 2020 yılının eylül ayında büyük bir pik yaşadık. Yaklaşık Olarak hastanemizin yataklı servislerinin tamamını pandemi servisi olarak kullandık. Buna karşın ayaktan gelen hastalarımızın da tedavilerine devam ettik. Bu zamanlarda da şehrimizin insanlarından büyük destekler gördük” ifadelerini kullandı.
Kılıç, “Korona virüs tedavilerin aksamaması içinde korona virüsün dıştan hastalığı bulunan vatandaşlarımıza hizmet verdik. 3 milyon 700 bin kadar hastamıza ayaktan, 170 bin değin hastamıza da yatırarak hizmet verdik. Pandemi döneminde poliklinik muayenelerinde hastalarımız sıkıntılar yaşamışlardır ama bunu hoşgörüyle karşıladıklarını düşünüyoruz. Pandemi halen devam ediyor. Yine pandemi polikliniklerimiz, servislerimiz ve yoğun bakımlarımız hizmet veriyor. Poliklinik hizmetlerimiz bu dönem içerisinde çok zorlansa da yine de devam etti. Halkımıza destekleri için teşekkür ediyoruz. Muayene olmadıkları günlerde yorulmuşlardır, zorlanmışlardır lakin bunu da bir şekilde aşmaya çalıştık” diye konuştu.
“Pandemi devam ediyor”
Vatandaşlara pandeminin etkisini azaltmasının bittiği anlamına gelmeyeceğini ve bu nedenle tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğini ifade eden Soner Kılıç, “Pandemi azalmakla birlikte devam ediyor. Yeniden bütün insanlarımızın pandemi kurallarına uyarı etmelerini öneriyorum. Temasın olabileceği yakın yerlerde maskelerini kullanmaları gerekiyor. Açık alanlarda Bakanlığımızın açıkladığı şekilde maske kullanımı gerekmiyor. Yaşlı ve kronik hastalığı olan insanlarımız daha alıngan olmalılar. Aşılama fazla kayda değer. Aşılarını ihmalkârlık etmesinler. Çünkü aşılanmış olan hastalarımızın hastalığı daha dar atlattıklarını biliyoruz. Aşılanırsak, çevremizdeki insanları daha rahat koruyabiliriz” dedi.
Ali Göç