Dolandırıcılık operasyonunda gözaltılar: Aralarında emniyet müdür yardımcısı da var

İstanbul’da sahte vekaletnameyle üçkâğıt yapılmasına ilişkin soruşturma dahilinde, aralarında emniyet müdür yardımcısı, tapu müdür yardımcısı ve noter çalışanları da olan 15 güvenilmez hakkında nezaret kararı verildi. İstanbul merkezli 4 ilde yapılan operasyonda, bütün şüpheliler yakalandı.
SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu göre “Nitelikli Dolandırıcılık” ve “Devlete Ait Belgede Sahtecilik” suçlarından yürütülen soruşturma dahilinde, güvenlik ekiplerince yapılan peşine düşüp takip sonucunda sahte vekaletname ile tapuda dolandırıcılık yapmaya kalkan 14 şüpheli suçüstü yakalandı.
EMNİYET MÜDÜR YARDIMCISI, TAPU MÜDÜR YARDIMCISI VE NOTER ÇALIŞANLARI DA LİSTEDE
Bu şüphelilerin ifadelerinden ve dijital materyallerde yapılan inceleme sonucunda 15 kişinin daha olayla bağlantılı olduğu tespit edildi. Savcılığın talimatıyla arasında emniyet müdür yardımcısı, tapu müdür yardımcısı ve noter çalışanları da olan 15 şüphelinin gözaltına alınmalarına karar verildi. İstanbul merkezli 4 ilde gerçekleştirilen operasyonda bütün şüpheliler gözaltına alındı. Soruşturma devam ediyor.