Süper Lig ’in 12. haftasında evinde Beşiktaş ’a 1-0 mağlup olan Konyaspor ’da Teknik Direktör Aykut Kocaman, maç sonu ehemmiyetli söylemelerde bulundu. İlk olarak maçı değerlendiren Kocaman, maçın başında hakem tarafından iptal edilen gol pozisyonunun ortada bir pozisyon olduğunu, ancak hakemin çok basit karar verdiğini söyleyerek şu fiadeleri kullandı:
“Beşiktaş yükselttiği puan ortalamasını ve kazanma rakamını devam ettirmek istiyordu. Bizim de 4 maçtaki özellikle kazanma ve puan alma tarafındaki zahmetli gidişatımızı çevirmek için çıktığımız bir maç oldu. Özellikle maça çıkarken de esas temennimiz ekipteki özgüven kaybını çevirip çeviremeyeceğimizdi. Rakip de natürel morali iyice yükselmiş, artık yavaş yavaş kazanma alışkanlığı edinmiş bir kumpas kurmaya çalışan, ancak hala çok geçimli olmamakla birlikte ofansif anlamda tesirli oyunculara sahip bir ekipti. Maçın başlangıcına girmek gerekirse ilk 30 dakika bizim ismimize güçlü bir reyin oldu. Gol için bir tümce söylemek gerekli. Acaba başka bir rakip sahada olsaydı ofsayt verilir miydi, verilmez miydi? Azıcık ortada bir pozisyon. Ama çok basit karar verdi maçın hakemi. Olabilir. Sonraki süreçte hakimiyeti daha çok biz elimizde yakalamaya çalıştık, Beşiktaş ’a karşı hem baskı yaparak hem de topu gezdirerek. Ancak ilk 30 dakikada genel olarak güçlü bir reyin ortaya çıkmasına karşın sıkıntılı bir reyin de vardı. Bir yandan özellikle top hakimiyetleri, topu aktarmalar, topla hareketler son 2 maça göre iyi ancak olması gerekene göre azıcık daha huzursuzdu. Bu tam maç süresince de devam etti. İkinci yarı ve maçın 30. dakikasından sonra oranla Beşiktaş azıcık daha hakimiyeti ele aldı. Sahaya geniş dağılmaya başladılar. Özellikle Caner tarafından ceza sahasına sert girişler yapmaya çalıştılar. Fakat istediğimiz biçimde bittiğini söyleyebilirim. Öne geçebilme olasılığımız azıcık daha fazla gözüküyordu. İkinci yarı baskılı oyunu devam ettirip ettiremeyeceğimiz mevzubahisiydi. Devre arası konuşmalarımız daha fazla bunun üzerineydi. Devam ettirdik. Bu Beşiktaş ’ı azıcık vurdu ve yordu, azıcık da oyundan düşürdü. 
Fakat özellikle oyunun açıldığı kısımlarda en büyük risk başladı. Reyin daha fazla açıldı. Kaptığımız toplarla 4 şahsiyet 5 şahsiyet süratli hamlelere gitmeye çalıştık. Fakat ataktaki kabiliyet meselemiz sonuçlanamadığı gibi top kayıplarından sonra Beşiktaş ’ın hamleleri haline dönmeye başladı. Reyin her iki ekibin de azıcık hakimiyeti dışına çıktı. Burada bir mermi gelecekti. Top kayıplarından sonra biz bu mermiyi atmayı beceremedik. Beşiktaş maçı alacak mahareti sağlayan bir ayakla birlikte öne geçmeyi muvaffak oldu.” Kocaman, “Malatya ve Fenerbahçe maçıyla başlayan gidişat, Eyüp maçıyla çok derinleşti. Filhakika problem, mesele helezoniyi haline geldi. Gençlerbirliği son dakika golü, arttan Sivas hezimeti meseleyi azıcık daha geliştirdi ve gelişmeye ve büyümeye sarih gözüken ekibi bir anda bütün tersi gidişata doğru götürdü. Gerçekten çok acıklım. Bugün tam maç süresince de, maç evvelinde de Konyaspor taraftarı üzerine düşen her şeyi aşırısıyla yaptı. Taraftarı hayal kırıklığına uğrattığımız için son derece yeisliyim” ifadelerini kullandı.