Twitter çalışanlarının başı belada! İşte ilk açıklama

Bu çalışanlar aracılığıyla takibe alınan şahıslar arasında politik aktivistler, krallık ailesi ve Suudi hükümetini tenkit eten gazeteciler gibi ülkenin tanınmış adları da yer alıyor. Alzabarah bunu merak ettiği için yaptığını söylese de, yukarıyada belirttiğimiz gibi Amerika Birleşik Devletleri ’den kaçtı ve şu anda Suudi hükümeti için çalışıyor.
Her iki kişinin kullanıcı bilgilerini Suudi hükümeti ile paylaşmaya 2014 senesinde başladığı belirtiliyor. Paylaşılan bilgiler arasında kullanıcıların e-posta adresleri, IP adresleri, kullandıkları cihazlar ve tarayıcı bilgileri vardı.
Bu iki çalışana Suudi Arabistan tarafından ödenen fiyatların 300 bin dolara kadar eriştiği belirtiliyor. Tabi, bu bilgi ajanlığı doğrudan hükümet üzerinden değil, vasıtayı bir medya kuruluşu ile yapılmış gibi görünüyor.